Előző
Következő

Mire számíthat
ha velünk terveztet?

Így vezetünk végig minden tervezést.

Sok iroda munkájában látom, hogy az épület funkcionalitását elnyomja a megjelenés, és ennek a napi használat látja kárát. Nem értek egyet ezzel a megközelítéssel, mert az életünket nem a ház előtt az utcán éljük, hanem elsősorban bent az épületben, és ha kiülünk a kertbe, akkor sem a ház falát nézzük hanem a kertet.

Tökéletesen mindegy mennyire szép az épület a közterület felől, ha használhatatlan tereket és térkapcsolatokat rejt. Így biztosan nem szolgálja lakóit. Nem arról beszélek, hogy ne számítana mennyire szép vagy csúnya az épület, hanem a tervezés alatt felállított fontossági sorrendről. Az utcáról minden nap kb 2 perc míg látjuk a házunkat, belülről viszont minimum 4-6 óráig átéljük. Melyik fontosabb?

Az ÉLMÉNYOTTHON tervezési módszertana szándékosan belülről-kifelé haladva viszi végig a folyamatot.

Elsődleges szempont az épület lakóinak életvitelére szabni a házat.

Hiszen az építkezés célja, hogy az ő mindennapjaikat tegye jobbá, szebbé, praktikusabbá, egyszerűbbé. Az élet nagyrésze a falak között zajlik. Az elrendezések tervezésekor már gondolunk a tömegformára, térkapcsolatokra, átlátásokra, fókuszpontokra, szerkezeti rendszerre, de

Amíg az élettér optimális funkciósora nincs megoldva
kár a megrendelőt külső látványokkal megszédíteni

Értelmes, praktikus alaprajzból mindig lehet esztétikus házat tervezni, viszont fordítva, azaz szép formába préselve a szükséges funkciókat gyakran olyan kompromisszumokat szül, amit el lehetett volna és el kellett volna kerülni. Szép látványtervektől pedig nem lesz jobban működő háza.

Minden munkánkban optimumra törekszünk. Tökéletes ház nem létezik, maximum, ha az Isten tervezi - ő nem én vagyok, már biztosan észre vettem volna... A tökéletességre törekszünk, de nem vagyunk tökéletesek - ez egészen más lelkület.

A legjobb terv sem ér semmit, ha a megrendelő
végül nem érzi otthon magát a saját házában!

Referenciák

Kérhetünk 50mp-et
5 kérdés megválaszolására?

Mekkora házat tervez építeni?

Milyen építési költséggel számol a kivitelezést illetően?

Kivel kivitelezné a házát?

Mikor szeretné elkezdeni az építkezést?

Szándékozik plusz 3-5M forintot beruházni energiatudatos gépészeti rendszerbe?


Köszönjük, hogy segített!