websikehealthcheck

Blog...

Hogyan tervezzünk 20-30 évre, miközben a trendek jönnek-mennek?

Hogyan tervezzünk 20-30 évre, miközben a trendek jönnek-mennek? - Élményotthon Ingatlan - Eckhardt Tibor

Mi lesz értékálló a jövőben? Ha csak napjainkat figyeljük, akkor nehéz eligazodni a trendek hatását illetően, de egy közös pont biztosan látható . Ha megvizsgáljuk az építészet történetét, akkor viszont rögtön látszik, milyen irányzatok maradandók, értékállók.
Pár éve még a mediterrán, illetve „magyiterrán” hódított országszerte, előtte a „poszt-barokk” volt élvonalban, mára végre leköszönőben mindkettő, de felütötte fejét a „moditerrán”. De mit is jelent ez pontosan?

Ezek azok a házak, ahol továbbra sem foglalkoznak a térszervezéssel…

… de most már mindez „modern köntösben” lapostető alatt történik. A kortárs építészet nem egyenlő a lapostetővel. Itthon sokáig nem értették az emberek a kortárs építészetet, pedig végtelenül egyszerű. A ház legyen őszinte, azaz le tudjam olvasni róla, hogy mit rejt, és ne a ráaggatott díszektől legyen érdekes, hanem az épület tereivel, ritmusával, szerkezetével, tömegével, fenntarthatóságával váljon értékké.

Az ÉLMÉNYOTTHON csapatában ezzel a gondolat világgal tudunk azonosulni. Korszerű házaknak látjuk létjogosultságát és a történeti tapasztalat is azt mutatja a kevesebb valóban több. („Less is more.” – Mies van der Rohe)

Az otthon akkor működik otthonként, ha megnyugtató környezetet biztosít lakói számára.

A megnyugtatót sokféle képen lehet értelmezni, van akinek a puritán kellemes, van akinek a kiállításitér szerű minimál, van akinek az élhetőbb, de tiszta szerkesztésű terek.

Egy stílusfüggetlen trend is biztosan tapasztalható – egyre kevesebb időnk marad karbantartásra. Így azok a házak szükségszerűen értéktartóbbak lesznek, melyek homlokzatát, szerkezeteit, teraszburkolatát nem kell évente csiszolni, festeni, olajozni. Azaz felértékelődik a karbantartásmentes anyaghasználat.

Külsőleg a szín és formakavalkád inkább magamutogató, mint megnyugtató. Nem véletlen, hogy a mai információáradatban az emberek megnyugvási pontokat keresnek. Ismét igazolódik, hogy a kevesebb több. Az otthon lehet nyugvópont, ha ezzel a céllal tervezzük, és alakítjuk ki. De nem így érdemes?

Értesüljön elsőként az új projektekről!

Kattintson a gombra és e-mailben értesítjük az aktuális ÉLMÉNYOTTHON projektekről és az elérhető ingatlanokról!

Eckhardt Tibor
Mindig messze jobb házakat akartunk tervezni mint mások, maradandó értéket nyújtani megbízóinknak. Elsődleges szempont, hogy a lakók életvitelének megfelelő otthonok épüljenek. Hiába szép ugyanis a ház kívülről, ha az elrendezés nem praktikus, nincs térkoncepció és a funkciósor nem könnyíti meg a lakók mindennapjait. Az ÉLMÉNYOTTHON Ingatlancsoport Kft.-nél minden projektünk során ezt tartjuk szem előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük